produkter_MM_polly

150 år siden Edvard ble født og vi fikk i oppdrag å lage et barnevennlig produkt til jubileet. Vi kjenner Edvard ganske godt og en tegning fra hans barndom inspirerte oss. Slik ble kosefuglen, den lille dompapen Polly, vekket til live igjen til jubileet. Først som en badeballignende prototype og etterhvert ble den en myk kosefugl med personlighet.

Kosefuglen Polly. Prototype og stoffprøver

Polly er dompapen som Edvards søster Sofie fant og tok med hjem. Den ble med da familien Munch flyttet til Fossveien 7 i Kristiania og fortsatte sitt fugleliv hos dem. Polly ble hele familiens kosefugl. 13 år gamle Edvard, som elsket å tegne, foreviget pippipen. På tegningen står det: Polly. Sofies fugl. Edvard Munch 1877 Februar. «Vor Dompap». Dette året har Sofie vært mye syk, og hun dør 9. november 1877. Rett over nyttår dør Polly også. Edvard bærer søsteren med seg i sitt hjerte. Mange år senere maler han motivet Syk pike, som viser hennes dødsleie. Tante Karen, som tok seg av barna etter at moren døde, sparte omhyggelig på alt de tegnet. Derfor har vi til Edvard Munchs 150-årsjubilum kunnet hente frem «Vor Dompap». Polly kan bli din dompap og du finner kosefuglen på Munch-museet, Nasjonalmuseet og i Munchs gus i Åsgårdstrand.

Kosefuglen Polly på nypegren

Dompapen Polly er formgitt av Christine i Munch design i sam­arbeid med kosedyrfabrikanten Jellycat. Stoffene i fuglen valgte hun ut fra stofftyper fra Edvards samtid. Kordfløyel, pels, skotskrutet stoff, hundetann- og fiskebensmønster. Sistenevnte fordi vinterkåpen til Edvard, som henger bak døren i huset hans i Åsgårdstrand, har slikt mønster.

Kosefuglen Polly bakfra på nypegren

Form og stoff gjør Polly til en god kosefugl med godt gemytt som liker spedbarn såvel som voksne, gjerne koser seg på en hylle og som kan få en kjærlig håndvask.